Kırıkkale Belediyesi kendi enerjisini üretecek

Kırıkkale Belediyesi kendi enerjisini üretecek

Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, “GES Projemiz ile belediyemizin elektrik giderinin tamamını yakınını kendi imkanlarımız ile karşılayacağız” dedi.

A+ A-


Kırıkkale Belediyesi, Güneş Enerji Santrali (GES) kurmak için başlattığı çalışmaları hızlandırdı. Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, “GES Projemiz ile belediyemizin elektrik giderinin tamamını yakınını kendi imkanlarımız ile karşılayacağız” dedi.


Kamu kaynaklarının doğru kullanılması ve tasarruf konusunda göreve geldiği günden bu tarafa büyük özveriyle çalışan Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı bir ilke imza atmaya hazırlanıyor. Kendi elektriğini üretmek için kollarını sıvayan Kırıkkale Belediyesi 10 megawatt elektrik üretimi için çağrı mektubu aldı. Bu yönde ki çalışmalarını hızlandıran Kırıkkale Belediyesi kendi elektriğini üretecek böylelikle hem çevreye hem ekonomiye katkı sağlayacak.  


GELİR GETİRİCİ ÇALIŞMALAR İÇİNDEYİZ
Kendi enerjisini kendi üreten belediyecilik anlayışıyla yenilenebilir enerji kaynaklarını hayata geçirmeye büyük önem verdiklerini söyleyen Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, projeyi çok yakın bir gazetekale.com zamanda uygulamaya almayı planladıklarını söyledi. Saygılı “santralin kurulum çalışmalarına kısa sürede başlayarak faaliyete geçirmeyi hedefliyoruz. Kırıkkale Belediyesine gelir getirici çalışmalar içerisinde olduğumuz bu dönemde en büyük gelir kalemini oluşturacak. Çünkü Kırıkkale Belediyesi gider kalemleri arasında elektrik büyük yer kaplıyor. Özellikle Yeşilvadi Su Birliğinden aldığımız su için oldukça ciddi bir ödeme yapıyoruz. Sadece bu ay 12 Milyon lira elektrik faturası ödedik.”


KENDİSİNİ KISA SÜREDE AMORTİ EDECEK
Elektrik faturası yönünden çok ciddi tasarruf elde edeceklerini söyleyen Saygılı finansman sağladıktan sonra projeyi çok hızlı bir şekilde hayata geçireceklerini ifade etti. Saygılı “Bu proje ile Kırıkkale Belediyesi kendi enerjisini kendi üretecek ve yıllık bütçesine büyük katkı sağlayacak. İnşallah o parayı şehrimiz için daha farklı alanlarda kullanır hale geleceğiz. 30 megawatt için yaptığımı başvurunun ilk etapta 10 megawatlık kısmı için çağrı mektubu aldık, çok sıka sürede kurulumunu sağlayacağız. Bu güneş enerjisi panellerini de yine Belediyemize ait arsa üzerine kuracağız. Böylelikle arsa ücreti de ödemeyeceğiz” ifadesini kullandı. 

ÇEVREYE DESTEK OLACAK 
Kurulması planlanan tesis ile bir yılda üreteceği toplam 8844 MW elektrik enerjisi, yaklaşık olarak 6981 Metric Ton CO2 miktarındaki sera gazı salınımını engellenmiş olacak. Bu miktar yaklaşık olarak;  1489 Binek Aracın 1 Yılda çevreye saldığı sera gazı emisyonu miktarına, 3103 ton benzin tüketimi sonucu çıkacak olan CO2 emisyonu miktarına 3551 ton kömürün yakılması sonucu çıkacak olan CO2 emisyonu miktarına 10 yaşındaki 118084 ağacın temizlediği CO2 emisyonu miktarına eşit.

KAYNAK GAZETE KALE


Bu haber toplam 465 defa okunmuştur